Om de uitbreiding met Brusio en Cavaglia mogelijk te maken moest er een 180gr bocht gemaakt worden. Zowel Brusio als Cavaglia brachten de trein verder van ons basis deel af en hiermee keren we weer terug naar de basis.
Deze twee 90gr modules of hoekbakken hebben voor ons nog een belangrijke functie, hier is een afslag die het mogelijk maakt om te koppelen met onze nieuwe Gotthard Bahn modules of met de rest van de VSZ op een gemeenschappelijke activiteit.

Hierboven is het gehele schema te zien van onze baan inclusief Brusio en Cavaglia. Het gaat bij deze pagina om de groen gemarkeerde bakken aan de linker kant.
Hieronder een foto verslag van de bouw van de hoekbakken.
Klik op de foto's voor een vergroting in een nieuw venster.
Ga hier direct naar de oudste opname onderaan de pagina.

 

Eurospoor 2010.

De toepassing van de hoekbakken op Eurospoor.
We willen nog een bak tussen Brusio en de hoekbak in maken om het landschap beter over te laten gaan. Hier is dan ook plek voor de typische koelhuisjes, Crotties, die daar in het echt ook staan.

Splitsing in closeup.

Een kijkje op de andere kant van de tunnel met de aftakking naar "buiten" onze baan.

Een beetje meer begroeid

22-okt-2010
Bovenleiding af en wat bomen en struiken erbij, dat ziet er al heel anders uit.
Op naar Eurospoor.

Schotter erbij

18-okt-2010
Nadat de tweede laag strooisel is aangebracht en vastgelijmd kan het plakband van de rails, tijd voor het ballast bed. Ook is er al een begin gemaakt met de bovenleiding want die mag niet ontbreken.

Groen maken

18-okt-2010
Als de rotsen droog zijn kan er gras op de rest van de hellingen komen.
Verf hiertoe eerst het gips in de kleur van de Zwitserse ondergrond (lichtbruin) en strooi daarin, voordat de verf droog is, strooisel, kleur "earth". Als dat droog is dan kan de volgende kleur erover, "burnt grass".

Gips erover

16-okt-2010
Eerst de rails afplakken. Na het aanbrengen van gips, deze laten drogen.
Dan weer kletsnat maken en met zwarte en bruine verf of waterbeits de rotsen in kleur brengen.

In piepschuim

9-okt-2010
Eerst de bergvorm in piepschuim maken. Grote blokken, snel klaar.
Let wel op dat je eerst de tunnelportalen erin maakt met de bovenleiding anders kom je er niet meer bij. (zie ook de foto hierboven)

De hoekbakken

9-okt-2010
Ik zou bijna de hoekbakken vergeten. We hebben 2 bakken met een 90 graden bocht om van Cavaglia naar Brusio te komen of v.v. Die moeten nu eindelijk ook eens wat meer vorm krijgen.

Terug naar boven.

 

Terug naar het modelbaan overzicht op de introductie pagina.